2013. október 10., csütörtök

Tepsis birsalmás csirke

Anyukám előre figyelmeztetett, hogy nem lesz egyszerű egyszerre menedzselni az iskolai teendőket és a konyhai sertepertélést, és mint mindenben, természetesen ebben is igaza volt. Ahogy egyre inkább elmélyülök a tanulnivalók rengetegében, úgy jut egyre kevesebb időm komplexebb ebédek/vacsorák gyártására.

Egy fárasztó nap után különösen kétségbeejtő szembesülni az üres hűtő látványával és a korgó gyomor morajlásával. Körülnéztem a konyhában, és csupán két alapanyaggal találkoztam - a száraz élelmiszereket nem számolva: csirkemellel és birsalmával. Egy kis fűszer és már kész is volt életem egyik legfinomabb vacsorája - csak kivárni volt nagyon nehéz! :)


Tepsis birsalmás csirke - hozzávalók:

25 dkg csirkemell
2 nagyobbacska birsalma
szárnyas fűszerkeverék
1 kk őrölt szegfűszeg
kevés olívaolaj/kókuszzsír

A gyümölcsöket és a húst alaposan mosd meg, majd vágd nagyjából egyforma szeletekre, csíkokra. Az almát szórd meg a szegfűszeggel, a csirkemellet pedig a fűszersóval. Egy közepes méretű tepsit kenj ki olajjal vagy egyéb zsiradékkal, és helyezd el benne a befűszerezett sütnivalókat. Takard le alufóliával, és told be a 180-200 fokra előmelegített sütőbe. Körülbelül 15-20 percnyi sütés után, ha már megpuhult a hús és az alma is, távolítsd el a fóliát, és süsd egészen addig, amíg a hús szép piros nem lesz. Igaz, mennyire egyszerű? :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...