2013. október 18., péntek

Paleo avokádókrém

Sok fejfájást okoz, hogy mivel helyettesítsem a reggeli étkezésekben a különböző krémeket és felvágottakat. A boltokban nehezen találni olyan készítményeket, amelyek nem tartalmaznak glutént, laktózt vagy szóját, és ha ebben a ritka szerencsében részesülök, az árcédula rögtön lelomboz. Nem volt más választásom (azért nem volt ez olyan nehéz döntés :) ), rászántam magam, hogy magam állítsam elő a reggeli kenyérre valót. Így már készült a konyhámban házi készítésű májkrém (recept később) és most paleósított avokádókrém is.

Az avokádóval szemben sokáig szkeptikus voltam, a méregzöld héja nem igazán tette vonzóvá számomra. Édesanyám azonban pár évvel ezelőtt egy fura zöld színű, de nagyon jó illatú krémmel várt a vacsoraasztalnál...bizony, avokádókrém volt. Szerelem volt első kóstolásra. Bár mi otthon majonézzel és/vagy tejföllel készítettük, most megpróbálkoztam paleósítani, és azt kell mondanom, az eredmény kifogástalan lett :)


Paleo avokádókrém - hozzávalók:

1 nagyobb, érett avokádó
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb citrom felének a leve
1 nagyon kicsi fej vöröshagyma
2 csippentés őrölt feketebors
1 csippentés só
2 kisebb blöggyintés Cocomas kókuszkrém

Az avokádót vágd félbe, távolítsd el a magját, és fordítsd ki a héjából (ha önmagától nem megy, kikanalazhatod, vagy ha még keményebb, egyszerűen hámozd meg). Vágd kisebb darabokra, és tedd az aprítógépbe (ha elég puha, villával is összetörheted). Add hozzá a fokhagymát, a hagymát, a citromlevet, a kókusztejszínt és a fűszereket, majd az aprítóban keverd addig, amíg nem kapsz homogén masszát. Ha nem aprítóval dolgozol, a fokhagymát zúzd össze, a hagymát pedig vágd nagyon-nagyon kicsi kockákra. Kenyérrel vagy önmagában, mindenhogy kiváló, és nagyon laktató.

1 megjegyzés:

  1. Elkészítettem! Tényleg nagyon finom! Köszönöm a receptet! ☺️ Gitta

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...