Az avokádóval szemben sokáig szkeptikus voltam, a méregzöld héja nem igazán tette vonzóvá számomra. Édesanyám azonban pár évvel ezelőtt egy fura zöld színű, de nagyon jó illatú krémmel várt a vacsoraasztalnál...bizony, avokádókrém volt. Szerelem volt első kóstolásra. Bár mi otthon majonézzel és/vagy tejföllel készítettük, most megpróbálkoztam paleósítani, és azt kell mondanom, az eredmény kifogástalan lett :)
1 nagyobb, érett avokádó
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb citrom felének a leve
1 nagyon kicsi fej vöröshagyma
2 csippentés őrölt feketebors
1 csippentés só
2 kisebb blöggyintés Cocomas kókuszkrém
Az avokádót vágd félbe, távolítsd el a magját, és fordítsd ki a héjából (ha önmagától nem megy, kikanalazhatod, vagy ha még keményebb, egyszerűen hámozd meg). Vágd kisebb darabokra, és tedd az aprítógépbe (ha elég puha, villával is összetörheted). Add hozzá a fokhagymát, a hagymát, a citromlevet, a kókusztejszínt és a fűszereket, majd az aprítóban keverd addig, amíg nem kapsz homogén masszát. Ha nem aprítóval dolgozol, a fokhagymát zúzd össze, a hagymát pedig vágd nagyon-nagyon kicsi kockákra. Kenyérrel vagy önmagában, mindenhogy kiváló, és nagyon laktató.
Elkészítettem! Tényleg nagyon finom! Köszönöm a receptet! ☺️ Gitta
VálaszTörlés