Olyan megoldást kerestem, ami nem túl tömény, viszonylag könnyen elkészíthető, és anyagilag sem dönt romlásba - ez utóbbi feltétel, sajnos, nem teljesült 100%-osan, de a végeredmény feledtette velem a blokk feletti morgolódásom. De mi is a végeredmény? Az anyukák minden gondra-bajra tudják a megoldást, így Paleo Mom honlapjára már viszonylagos megnyugvással léptem be, tudván, hogy ebből csak is jó sülhet ki. A legfrissebb receptek között rá is akadtam erre, és nem tudtam neki ellenállni, ma már ez volt a reggelim :) Mivel angolszász recept, bögre volt a mértékegység, de zárójelben feltüntetem, hogy nagyjából hány evőkanálnak felel meg az adott mennyiségű hozzávaló (1 cup = 2,5 dl).
Fahéjas french toast - hozzávalók:
8 tojás
1/4 bögre juharszirup - nálam 1/2 bögre xilit (4-5 ek) - kevesebb is bőven elég
1,5 tk őrölt fahéj
1/3 bögre Cocomas kókusztejszín (nagyjából a 2 dl-es doboz fele)
1/3 bögre nyílgyökérliszt (2-3 púpozott ek)
1/3 bögre kókuszliszt (4-5 ek)
A tojásokat válaszd szét, és a fehérjéket verd kemény habbá (az angol nyelvű utasítás szerint addig, míg a habverő nem hagy kis csúcsokat a tojáshab tetején). A sárgáját keverd össze az édesítőszerrel, a kókusztejszínnel, a nyílgyökérliszttel és a fahéjjal, majd folyamatosan kevergetve add hozzá a felvert fehérjéhez. Miután elegyítetted a kettőt, óvatosan (akár szitálva) add hozzá a kókuszlisztet is, vigyázva, hogy ne törd össze a tojáshabot. Öntsd sütőpapírral bélelt formába, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd 18-20 percig.
Magában is isteni finom, de Jobbik fél lekvárral eszi, és nem panaszkodik :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése