2013. október 29., kedd

Házi májkrém

A májkrém az egyik legnagyobb kedvencem. Gyakorlatilag bármikor bármennyit képes vagyok felfalni belőle, márkától és ízesítéstől függetlenül. Amíg kinn éltem, édesanyám minden második hónapban jelentős mennyiségű hazai májkrémmel látott el (ez 15-20 dobozt jelentett csomagonként!), amit akár "édességként", desszertként is hajlamos voltam elkanalazni. Sokak szerint csak addig lennék ekkora rajongója a májkrémnek, amíg nem tennék egy látogatást valamelyik üzemben, hogy lássam, valójában mit eszem májkrém címszó alatt...

A paleo étrendre való átállás azonban már ezt a csorbát is kiköszörülte, hiszen most már magamnak, a saját konyhámban készítem a finomabbnál finomabb májkrémeket, amelyekre még Jobbik fél is elismerően bólogat. A neten számos recept van házi májkrém készítésére, ezekből inspirálódtam a sajátom megalkotása előtt. Több recept is javasolta, hogy fedjük be a májkrém tetejét, hogy ne száradjon ki, nálam ezt a szerepet az enyhén olajos lenmag tölti be.


Házi májkrém - hozzávalók:

1 kis fej hagyma
30 dkg csirkemáj
só ízlés szerint
őrölt feketebors ízlés szerint
majoránna ízlés szerint
0,5-1 dl Cocomas kókuszkrém - attól függ, mennyire sűrűre szeretnénk
egy marék lenmag

Vágd a megpucolt hagymát apró kockákra, és egy kevés kókuszzsíron pirítsd aranybarnára. Add hozzá a vékony csíkokra vágott májat, majd fűszerezd ízlés szerint. Amikor a máj kellően puha és átsült, öntsd fel a kókusztejszínnel, és hagyd, hogy felforrjon. Húzd le a tűzről, és egy botmixerrel keverd teljesen homogén krémmé. Adagold kis üvegbe vagy tálkába, és a tetejét hintsd be lenmaggal. Fogyasztásig tárold hűtőszekrényben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...