2014. január 1., szerda

Mézes-chilis pulykamell aszalt szilvás lilakáposztával

Bár az elmúlt hónapokban is töretlenül folytattam a diétát, a rengeteg tanulnivalónak és a tél beálltával a rossz "látási" és fényképezési viszonyoknak köszönhetően a blogra, sajnos, nem jutott sok időm. Pedig lett volna miről írnom! A korábbi hetekben új recepteket és ízeket fedeztem fel, illetve fejlesztettem ki, és vérzett a szívem, hogy nem tudom megosztani a "nagyérdeművel". Most, az új év első napján, amikor olyan dolgokat teszünk, amelyekkel az év további részében is foglalatoskodni szeretnénk, megosztok Veletek egy itthon nagy kedvenccé vált szárnyas fogást, jelezvén magamnak és a Jóistennek, hogy sok más mellett ebben az évben a bloggal is örömmel foglalkoznék :) Inspiráció innen.


Mézes-chilis pulykamell aszalt szilvás lilakáposztával - hozzávalók:

50 dkg pulykamell
3 ek méz
2 ek olívaolaj
1 tk citromos őrölt chili  - vagy Cayenne-bors, mivel mi szeretjük a csípőset, nálam mindkettőből került bele egy kicsi
1-1,5 tk őrölt pirospaprika (édesnemes)
ízlés szerint só és bors - bors csak abban az esetben, ha előzetesen kihagytuk a Cayenne-borsot
1 gerezd fokhagyma

nagyon kis fej lilakáposzta - elkészítés egy korábbi receptem alapján, csak az almát cseréltem ki kb. 10 dkg aszalt szilvára


A pác hozzávalóit egy kis tálkában óvatosan keverd el, majd a megmosott, besózott pulykamellet masszírozd meg a pác nagyobb felével. Tedd kizsírozott tepsibe, önts alá egy kevés vizet, majd fedd be alufóliával. Előmelegített sütőben, közepes lángon süsd addig a fólia alatt, amíg teljesen meg nem puhul. Amikor levetted róla a fóliát, simítsd el rajta a maradék pácot, és süsd ropogósra, pirosra. Nem nagy ördöngősség, mégis nagyon finom és laktató.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...