Mézes-chilis pulykamell aszalt szilvás lilakáposztával - hozzávalók:
50 dkg pulykamell
3 ek méz
2 ek olívaolaj
1 tk citromos őrölt chili - vagy Cayenne-bors, mivel mi szeretjük a csípőset, nálam mindkettőből került bele egy kicsi
1-1,5 tk őrölt pirospaprika (édesnemes)
ízlés szerint só és bors - bors csak abban az esetben, ha előzetesen kihagytuk a Cayenne-borsot
1 gerezd fokhagyma
nagyon kis fej lilakáposzta - elkészítés egy korábbi receptem alapján, csak az almát cseréltem ki kb. 10 dkg aszalt szilvára
A pác hozzávalóit egy kis tálkában óvatosan keverd el, majd a megmosott, besózott pulykamellet masszírozd meg a pác nagyobb felével. Tedd kizsírozott tepsibe, önts alá egy kevés vizet, majd fedd be alufóliával. Előmelegített sütőben, közepes lángon süsd addig a fólia alatt, amíg teljesen meg nem puhul. Amikor levetted róla a fóliát, simítsd el rajta a maradék pácot, és süsd ropogósra, pirosra. Nem nagy ördöngősség, mégis nagyon finom és laktató.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése