2014. január 30., csütörtök

Bajor csokoládépuding gránátalmával és kókuszcsókkal

Soha korábban nem készítettem házilag pudingot, tökéletesen meg voltam elégedve a zacskós, bolti változattal, illetve a poharas édességekkel a hűtőpultból. Nem is értettem, mások miért kínlódnak vele ahelyett, hogy pár perc főzés után akár már melegében ehették volna a vaníliás-csokis-epres-akármilyen ízesítésű finomságot. Finomságot?!! - kérdeznék sokan tőlem, teljesen jogosan, hiszen hogy lehet akármit is finomnak nevezni, amiben ennyi adalékanyag, ízfokozó, ételfesték, és még ki tudja, mi minden más van.

Paleósként nem volt kibúvó, ha megkívánom a pudingot, házilag kell legyártanom. Előzetes várakozásaimmal ellentétben maga a munkafolyamat sem volt sokkal hosszadalmasabb, mint amikor porból készítettük, de az íze! Ha azt mondom, fényéveket ver a poros változatra, az sem fedi le a teljes valóságot. Eszméletlen ízletes, minden egyes kanálnál érződik, hogy valódi alapanyagokból készült. Mivel a pudinghoz csak a tojások sárgájára volt szükségem, a fehérjékből kókuszcsók készült, és hogy gyümölcs is legyen a desszertben, gránátalmával egészítettem ki Orsi egyébként is fenomenális receptjét.




Bajor csokoládépuding gránátalmával és kókuszcsókkal - hozzávalók (4 db 2 dl-es pohárhoz):

a pudinghoz:
3 dl kókuszkrém (Cocomas)
2 dl víz
4 tojás sárgája
10 dkg 70%-os étcsokoládé
4 dkg eritrit
1/2 tk vaníliapor
1 tk útifű maghéj

a kókuszcsókhoz:
4 tojás fehérjéje
15 dkg kókuszreszelék
2 ek eritrit
1/2 lime leve
1 mk szódabikarbóna

+ fél gránátalma magjai




A tojások sárgáját és az eritritet kézi habverő segítségével keverd simára a kókuszkrémmel és a vízzel. Tedd kis lángra, és folyamatosa kevergetve melegítsd fel (olyan meleg legyen, hogy az ujjad még bírja a hőt). Add hozzá a kis kockákra tördelt csokoládét és a vaníliaport, és kevergesd, amíg teljesen fel nem olvad, majd végül add hozzá az útifű maghéjat is, és, a folyamatos kevergetést meghagyva, tartsd a tűzön addig, amíg besűrűsödik a puding. Adagold pohárkákba, és tedd legalább egy éjszakára a hűtőszekrénybe.

A kókuszcsókhoz a tojások fehérjét pici Himalája sóval keverd kemény habbá, majd óvatosan, folyamatos kevergetés mellett, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze, add hozzá az eritrittel és szódabikarbónával elkevert kókuszreszeléket és a lime levét. Egy kiskanál segítségével halmozd sütőpapírral bélelt tepsibe, és szárítsd 175 fokra előmelegített sütőben nagyjából 15-20 percig.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...