2014. január 27., hétfő

Gyömbéres sárgarépa-krémleves

Sokszor gondolkodom azon, mit tanultam a paleo étrenddel. Ma már tudom, hogy a zöldségek elkészítése sokkal többet jelent az olajban sütésnél és párolásnál, és olyan zöldségekből is készíthető krémleves, amelyek különlegesnek tűnnének akár egy nevesebb étterem menükártyáján is.

A nyers zöldségek fogyasztásával sajnos meggyűlik a bajom, így muszáj valahogy bűvészkednem velük. A krémleveseket különösen szeretem (főleg gyümölcsökből), és az általam nem kedvelt zöldségeket is ebben a formában szoktam elkészíteni, ha hozzá szeretném magam szoktatni az ízükhöz. A sárgarépát eddig csupán a húsleves levesbetéteként voltam képes megenni, de mivel nagyon gazdag vitamin- és ásványianyag forrás, muszáj valahogy beleépítenem az étrendembe. Készült már belőle köret, most pedig krémleves. Be kell vallanom, nekem nem lett a kedvencem, de ennek ellenére bátran merem ajánlani a répa kedvelőinek, mert Jobbik felem, legnagyobb meglepetésemre, úgy nyelte, mint kacsa a nokedlit! :)


Gyömbéres sárgarépa-krémleves - hozzávalók (kb. 3 személyre):

1,5 bögre szeletelt sárgarépa
1 bögre víz - eredeti receptben zöldségalaplé
2 dl kókusztej (Ayor-D)
1 kisebb vöröshagyma fele
1,5 ek frissen reszelt gyömbér
2 kisebb gerezd fokhagyma
1-2 tk kókuszolaj
ízlés szerint Himalája só és őrölt fehérbors
egy csippentés tökmag



A vöröshagymát vágd egészen kis kockákra, és egy kevés kókuszolajon párolt meg az összezúzott fokhagymával együtt. Add hozzá a karikákra vagy kis kockákra vágott sárgarépát, öntsd fel a kókusztejjel és a vízzel (vagy alaplével), és fűszerezd. Főzd egészen puhára. Mikor már teljesen megfőtt, húzd le a tűzről, és botmixer segítségével keverd egészen krémesre. Tedd vissza a tűzre, és hagyd, hogy felforrjon még egyszer. Tökmaggal vagy reszelt gyömbérrel, esetleg pirított baconnel tálald.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...