2014. február 12., szerda

Csokoládétorta narancsos kókuszhabbal, kókuszchipsszel és vörösáfonyával

A múlt héten születésnapot ünnepeltünk, Jobbik fél negyed százados lett, így itt volt a remek alkalom, hogy legálisan készíthessek valami édeset. Aranyos volt, azt mondta, készítsek olyat, ami finom, és én is ehetek belőle (nehéz is lett volna megállni, hogy ne egyek bele a tortájába, így legalább nem volt lelkiismeret-furdalásom).

Nem sokat törtem a fejem, milyen tortának örülne a legjobban a csoki- és kakaókedvelő szerelmem, csak a megvalósítás nem volt egyértelmű számomra. Személy szerint nagyon kedvelem a nyers édességeket, a hozzávalók összes ásványi anyagait és vitaminjait megőrzik, és az elkészítési folyamat is tizedére redukálódik. Emily nyers vegán honlapja az egyik legnagyobb kedvencem, csak ámulok és bámulok a nagyszerű képeken és a csodás recepteken. Emily karácsonyi ajánlatai között találtam rá erre a receptre, és a Jobbik féllel történő rövid egyeztetés után végül ez lett A torta idén. Sajnos, a képek nem tükrözik vissza, mennyire fantasztikusan finom a torta, és élőben még szebb volt!



Csokoládétorta narancsos kókuszhabbal, kókuszchipsszel és vörösáfonyával - hozzávalók:

1 bögre aszalt datolya
1 bögre dió
1 avokádó
2 ek méz - bármilyen édesítővel helyettesíthető, én most csak az állaga miatt választottam
2 ek olvasztott kókuszzsír
1 ek karobpor
1-2 ek kakaópor
1 vanília kikapart magjai
egy csipet Himalája só
1/4 bögre kókusztej (Ayor-D, 60%-os)
2 dl kókuszkrém (Cocomas)
1 narancs reszelt héja
díszítésként: kókuszchips és aszalt vörösáfonya



Egy 18 cm-es kapcsos tortaformát bélelj ki celofánnal, hogy a kész tortát könnyebb legyen eltávolítani a formából. A tésztához a datolyát, a diót és egy evőkanál kakaót (ha nem szeretnéd, hogy nagyon édes legyen) tedd egy késes aprítóba, és őröld egészen addig, amíg a hozzávalók elkezdenek összetapadni. A tésztát egyenletesen nyomkodd a formába, és tedd hűtőbe.
A "pudinghoz" az avokádót, a kókuszzsírt, a mézet, a karobport, a maradék kakaót, a vaníliát, a kevés sót, valamint a kókusztejet turmixold össze homogén krémmé. Ha túl sűrűnek találod, tovább lazíthatod kókusztejjel. Simítsd a formában pihenő tésztára, és tedd vissza a hűtőbe.
A tejszínhabhoz végy egy doboz kókuszkrémet, vágd le a tetejét, és pihentesd egy éjszakán át a hűtőben, így sokkal keményebbre verheted a habot. Mielőtt felvernéd, reszeld bele egy narancs héját, vigyázva, hogy a fehér héjból ne kerüljön a habba. Simítsd a csokoládés rétegre, és pihentesd a tortát egész éjszaka a hűtőben.
Másnap díszitsd fel, és már eheted is :) Megéri rá várni, nagyon-nagyon finom! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...