2014. február 21., péntek

Tökmaglisztes banánkenyér aszalt fügével

Nagyon kedvelem a banánkenyeret, rendkívül laktató reggeli. Bár magas a kalóriatartalma, mivel két kis, vékony szelet is elég belőle délig, nem aggódom, hogy negatívan befolyásolná a diétám. Egy nagy bögre teával kiegészítve nagyon ideális reggeli (vacsorának nem ajánlanám, az esti szénhidrát-bevitel nem a legjobb megoldás éhség ellen).

Nagyon kedvelem a tökmaglisztet, a rendkívül karakteres ízét. Minden ételt meghatároz, amelybe belekerül, sokan ezért is ódzkodnak tőle. Mivel volt itthon egy megbontott csomagom, nem szerettem volna, ha kukában végzi, így tettem egy próbát, hogyan lehet összeházasítani a két kedvencem. Az első kísérlet sem sikerült rosszul, ízre nagyon jó volt, de az állaga túlságosan is tömör volt. Ez a változat azonban minden lécet magasan átvitt, mindenki, aki kóstolta, nagyon meg volt vele elégedve. A banánon és a fügén kívül semmilyen édesítőszer nincs benne, de nekem még így is elég édes, sőt, néha túlzottan is :) Nagy kedvenc lett, biztos vagyok benne, hogy még sokszor el fog készülni a konyhámban.




Tökmaglisztes banánkenyér aszalt fügével - hozzávalók:

2 nagyobbacska érett banán
15 dkg tökmagliszt
10 dkg darált, blansírozott mandula
2-3 ek kókuszliszt
2+1 csapott tk szódabikarbóna
7-8 db aszalt füge
1/2 bögre olivaolaj (kb. 1,25 dl)
3 tojás
2 ek forralt ví
fél citrom reszelt héja
díszítésként szezámmag és tökmag




Az aszalt fügét vágd apró darabokra, szórd meg 1 tk-nyi szódabikarbónával és merd rá a forró vizet. A száraz alapanyagokat keverd össze egy nagyobb tálban. A tojásokat, a banánt és az olivaolajat egy botmixer segítségével pürésítsd teljesen homogén masszává, majd keverd a száraz hozzávalókhoz. Végül add hozzá az aszalt fügét is. Egy sütőformát bélelj ki sütőpapírral és simítsd bele az enyhén folyós tésztát. Végül szórd meg tökmaggal és szezámmaggal, és süsd 45-50 percig 180-190 fokra előmelegített sütőben. Mielőtt szeletelnéd, hagyd kihűlni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...