2013. szeptember 30., hétfő

Almás zellerkrémleves

Ahogy a bevezetőben is megjegyeztem, viszonylag sok zöldéget eszek, azonban a kedvenceimmel a jelenlegi életmódom nem szimpatizál. Nem volt mit tennem, rá kellett vennem magam, hogy olyan zöldségeket is beemeljek a repertoáromba, amelyekkel korábban nem főztem/amelyeket korábban megettem, mert anyukám kedvére szerettem volna tenni.

A zeller egyike ezen zöldségeknek, bár ha őszinte akarok lenni, inkább szeretem, mint nem. Úgy döntöttem, hogy első randevúink egyikén még összepárosítom olyan hozzávalókkal, amiket nagyon-nagyon kedvelek, így született meg az almás zellerkrémleves. Habkönnyű, nagyon finom leves, ami hidegen és melegen egyaránt ízletes - mondjuk, a Szívem másik fele biztosan nem osztja a véleményem :)
A recept alapját Paleo-ínyencnél találtam, ezt fejlesztettem tovább a saját szám íze - no és a pénztárcám! - szerint.


Almás zellerkrémleves - hozzávalók:

1 közepes zellergumó
2 közepes/1 nagy alma (attól függően, milyen édesre szeretnéd)
3 dl kókusztejszín (Cocomas)
víz
egy csipet só
egy csipet őrölt fehérbors
egy csipet őrölt szerecsendió

Vágd apró kockákra a zellert és az almá(ka)t, majd öntsd fel előbb a kókusztejszínnel, majd annyi vízzel, hogy teljesen ellepje (sőt, még jobb, ha egy kicsit még hagysz rajta)! Várj, amíg puhára fő, majd még melegen botmixerrel turmixold teljesen homogénre (természetesen, ha nem fémfejű botmixered van, a művelettel várni kell addig, amíg kellően lehűl). Miután ezzel megvagy, add hozzá a fűszereket, és már tálalhatod is.

Én nem szoktam a krémlevesekbe semmi extra kiegészítőt rakni, de szerintem nagyon finom lehet almával, vagy egyéb, kellően édes gyümölccsel, esetleg megmaradt párolt zellerrel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...